عمل جراحی ترمیمی بینی اولین و پرطرفدار ترین عمل های زیبایی است که برای بهبود ظاهر افراد کاربرد زیادی دارد . بسیاری از افراد از ظاهر بینی خود رنج می برند و یا به دلیل مشکلات تنفسی و یا ظاهر نامناسب بینی دست به انجام جراحی بینی یا جراحی ترمیمی بینی می زنند. عمل بینی می تواند تعادل ویژگی های صورت را بهبود دهند و به بیماران کمک کند اعتماد به نفس پیدا کنند. ما در این مقاله سعی داریم شما را با جراحی ترمیمی بینی آشنا کنیم.
جراحی ترمیمی بینی چیست ؟
جراحی ترمیمی بینی به دو نوع تقسیم می شود.
گروه اول شامل مواردی است که فرد در اثر یک حادثه یا سانحه دچار نقص در تمام یا قسمتی از بافت های بینی می شود و نیاز به ترمیم و بازسازی بینی دارد که پزشک بافت بینی ترمیم و بازسازی می کند ، گروه دوم جراحی ترمیمی بینی به معنی عمل ثانویه یا رتوش بینی است. در این نوع عمل فرد یک بار جراحی زیبای بینی انجام داده است و از فرم بینی و عملکرد آن ناراضی بوده احساس می کند که باید بینی خود را مجدد عمل کند که این عمل از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا که بافت بینی در عمل اول دچار تغییرات شده و کار برای پزشک سخت تر می شود.
چرا جراحی بینی ترمیمی را انجام می دهیم؟
عمل اولیه بینی و انتخاب یک پزشک مناسب بسیار مهم است و تاثیر زیادی در عمل ما دارد. در بعضی از مواقع به دلیل عدم تجربه پزشک و احتیاط نکردن بیمار در انجام مراقبت های بعد از عمل مشکلاتی به وجود می آید که باعث می شود فرد برای بار دوم اقدام به جراحی ترمیمی بینی بکند.
مهم ترین مشکلات جراحی نا مناسب
بسته شدن راه تنفسی بینی : در بعضی از مواقع به دلیل حتما به نداشتن پزشک در جراحی بینی به ساختمان بینی و تنفس بیمار آسیب وارد می شود که این موضوع باعث می شود فرد با مشکلات تنفسی مانند خس خس کردن یا متوجه نشدن بوی اطراف مواجه می شوند. بسته شدن راه بینی و صدا دادن بینی باعث می شود که افراد دست به جراحی ترمیمی بینی بزنند.
ظاهر نامناسب : بسیاری از افراد به دلیل ظاهر نا مناسب بینی خود را عمل می کنند تا عیب های بینی از بین برود اما بعضی از پزشکان به دلیل آگاه نبودن فرم بینی را به صورت مصنوعی عمل می کنند. بعضی از مدل های بینی برای همه افراد مناسب نیست و ناهماهنگی بین اجزای صورت دیده می شود.
افتادگی نوک بینی: افتادگی بینی در مواقعی اتفاق می افتد که پزشک غضروف های بینی را به درستی تقویت نکرده است و نوک بینی بعد از مدتی دچار افتادگی می شود و باعث ظاهر نامناسب بینی می شود.
عدم تقارن سوراخ های بینی : دغدغه همه افراد قبل از عمل یکسان بودن سوراخ های بینی است. یک جراح متخصص می تواند تا حد امکان سوراخ های بینی را شبیه هم عمل کند. بسیاری از افراد با تقارن سوراخ های بینی مشکل داشته و دست به جراحی ترمیمی بینی می زنند.
باقی ماندن قوز بینی : بعضی از افراد بعد از عمل متوجه می شوند که قوز بینی رفتن شده و ظاهر بینی آنها نا مناسب است و برای از بین بردن قوز بینی دست به عمل ترمیم بینی می زنند.
باریک شدن تیغه بینی : باریک شدن تیغه بینی بیشتر در بینی های استخوانی رخ می دهد که یکی از مشکلات نا متعارف بودن شکل بینی به حساب می آید و مشکلات تنفسی برای فرد به وجود می آورد که در جراحی ترمیمی بینی پزشک با تقویت غضروف ها این مشکل را از بین می برد.
بزرگی بینی بعد از عمل: بسیاری از افراد برای کوچک کردن بینی دست به عمل می زند اما پزشک به دلیل نداشتن تجربه و مهارت بینی را به اندازه کافی کوچک نمی کند و افراد برای کوچک کردن و فع این مشکل دست به انجام جراحی ترمیمی بینی می زنند.
پزشک جراحی ترمیمی بینی باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
ویژگیهای پزشک جراحی ترمیمی بینی عبارت است از:
- تخصص و دانش در حوزه جراحی زیبایی
- مهارت تجربه در زمینه جراحی بینی ترمیمی
- دقت و ظرافت در جراحی
- آشنایی به دانش و تکنیک های روز
- تسلط داشتن به پیچیدگی های جراحی ترمیمی بینی
- داشتن نمونه کار در جراحی ترمیمی بینی
- پاسخگویی به سوالات بیماران
قبل از جراحی ترمیمی بینی چه کارهایی باید انجام دهیم؟
قبل از جراحی ترمیمی بینی باید پزشک با تجربه و متخصص برای عمل بینی انتخاب کنیم بعد از انتخاب بهترین جراح باید عکس آتلیه آزمایش خون سی تی اسکن و آزمایشات مربوط به جراحی را انجام دهیم و در روز عمل همراه خود داشته باشیم.
مراقبت های قبل از جراحی ترمیمی بینی
- دو هفته قبل از عمل از مصرف الکل و دخانیات خودداری کنید
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین پرهیز کنید
- ۸ ساعت قبل از عمل ناشتا باشد.
- اگر داروی خاصی مصرف می کنید و یا بیماری خاصی دارید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- آزمایشات مربوط به جراحی بینی را در روز عمل به همراه داشته باشید.
- شب قبل از عمل دوش بگیرید.
- مراقبت های بعد از جراحی ترمیمی بینی
- از مصرف غذاهای جوییدنی خودداری کنید و از مایعات استفاده کنید.
- برای کاهش درد با دستور پزشک از مسکن استفاده کنید.
- هنگام خواب چند بالشت زیر سر خود بگذارید تا از حرکت سر جلوگیری کند.
- برای کاهش درد و تورم از کمپرس یخ استفاده کنید.
- از سرفه کزدن و عطسه کردن با دهان باز خودداری کنید.
- از ورزش کردن و انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید.
مراقبت های لازم بعد از رینوپلاستی ترمیمی
در عمل دوم نیز مانند عمل اول باید به یک سری نکات مراقبتی توجه داشته باشید و در نتیجه جراحی بینی تاثیر بسیار زیادی را می گذارد . قبل از این که به دنبال که نکات بروید باید این نکته را بدانید که سرگیجه و یا حالت تهوع بعد از عمل برای افراد کاملا طبیعی می باشد و به مرور و با از بین رفتن آثار داروی بی هوشی این موضوع کاملا از بین می رود . در ادامه شما را با نکات مهم جراحی ترمیمی بینی آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید .
- داشتن احساس درد در نواحی مانند گلو بعد از انجام عمل جراحی به دلیل استفاده از لوله های بی هوشی می باشد با استفاده از مایعات ولرم به بهبود زودتر این درد کمک بسیار زیادی را می کند .
- دارو های مسکن مانند آنتی بیوتیک ها و دارو های ضد حساسیت که پزشک معالج آن را تجویز کرده است باید در یک زمان معین مصرف شود .
- از غذاهای نرم و آبکی مثل فرنی و سوپ استفاده کنید و هنگام خوردن آن ها دهان را زیاد باز نکنید.
- در هنگام استراحت و خواب از چند بالش زیر سر استفاده کنید، به گونه ای که بالا تنه بالاتر از نیمه پایینی بدن قرار بگیرد. این کار به جریان بهتر خون در بدن و کاهش کبودی ها کمک بسزایی می کند.
آیا عمل ترمیم سرپایی امکان پذیر است؟
به طور کلی بسیاری از افراد دوست دارند که بدون بی هوشی و یا بی حسی موضعی و به صورت سرپایی در مطب بسیاری از مشکلات بینی خود را رفع کنند . اما بسیاری از متخصصین خوب جراحی بینی ترمیمی از مشکلات و خطرات این کار آگاه هستند و آن را برای افراد توصیه نمی کنند . عمل های ترمیمی باید در اتاق های عمل و با بی هوشی عمومی فرد بیمار انجام شود تا نتیجه آن برای افراد رضایت بخش باشد .
آیا می توانم به جای ترمیم از سوهان کشیدن بینی استفاده کنم؟
رسپینگ و یا سوهان کشیدن بینی یک هدف متفاوت از ترمیم را دارد ، این کار زمانی استفاده می شود که فرد قبل از انجام عمل بینی استخوانی داشته باشد و بعد از اتمام عمل استخوان اضافه فرد و برآمدگی آن روی تیغه های بینی وجود دارد . در واقع انجام عمل سوهان کشیدن یک عمل محدودی است که فقط برای رفع استخوان اضافه روی تیغه بینی به کار برده می شود و برای بینی های گوشتی و یا دیگر مشکلات که بعد از عمل به وجود خواهد آمد امکان پذیر نمی باشد . این نکته را هم باید بدانید که سوهان کشیدن بدون بیهوشی برای افراد امکان پذیر نمی باشد .
آیا جراحی ترمیمی درد دارد؟
یکی از بیشترین و رایج ترین سوالاتی که افراد مطرح می کنند این می باشد که آیا جراح از انجام این عمل درد دارد یا خیر ، در پاسخ این سوال باید گفت که انجام این عمل جراحی زیبایی بینی اگرچه برای افراد دشوار و پیچیده می باشد اما اگر توسط بهترین جراحی بینی انجام شود و از یک سری تکنیک های مناسب به کار برده هیچ گونه دردی بعد از عمل برای افراد احساس نخواهد شد همین طور که دارو های مسکنی که برای افراد تجویز می شوند هم مانع از بروز درد های غیر قابل تحمل می شود .
کلام آخر
از این که ما را تا آخر مقاله جراحی بینی ترمیمی همراهی کردید از شما سپاس گزاریم همچنین اگر نظر و یا پیشنهادی در این زمینه دارید خوشحال می شویم با ما نیز در میان بگذارید .