یکی از مهم ترین اجزای صورت، بینی است، به همین دلیل هنگامی که تصمیم به انجام جراحی بینی می گیرید، حتما باید بهترین جراح بینی استخوانی را برای انجام این جراحی انتخاب کنید. در ادامه ی این مقاله قصد داریم شما را با ویژگی های بهترین جراح بینی آشنا کنیم.
ویژگی های بینی استخوانی
بینی استخوانی دارای ویژگی های منحصر به فردی است که یکی از این ویژگی ها قوز روی سپتوم بینی است. قوز روی بینی به دلایل مختلفی به وجود آمده است که این عوامل شامل:
- عوامل محیطی: این برآمدگی و قوز بینی، ممکن است، به دلیل وارد شدن ضربه باشد و یا در اثر تصادف، شکستگی یا به دلیل رسیدن به سن بلوغ به وجود آید. در این موارد احتمال دارد شکستگی، همراه با مشکلات تنفسی برای فرد باشد. بسیاری از افرادی که به این دلایل در ناحیه بینی خود دچار مشکل می شوند، جراحی بینی یا رینوپلاستی را هم با هدف زیبایی و هم با هدف درمانی انجام می دهند.
- عوامل ارثی: یکی از مهم ترین عوامل موثر بر روی ظاهر بخش های مختلف بدن ، عوامل ارثی و ژنتیکی هستند. در واقع اگر شما به صورت مادرزادی دارای بینی استخوانی باشید، می توان گفت که عوامل محیطی تاثیر خاصی بر روی ظاهر بینی شما نداشته است.
چه عواملی در جراحی بینی استخوانی موثر است؟
در جراحی بینی استخوانی، جراح بینی باید علاوه بر برداشتن قوز و استخوان اضافی بینی، به ترمیم و تقویت بافت های باقی مانده بینی بپردازد، تا در صورت پیشگیری از احتمال بروز عوارض جانبی، بینی از استحکام کافی برخوردار باشد. اندازه ی ضخامت پوست بینی در نتیجه جراحی تاثیر گذار است. اگر پوست بینی ضخیم باشد، جراح بینی به روی نوک بینی تغییراتی را انجام خواهد داد. اما اگر پوست بینی بیش از اندازه نازک باشد، نشان دهنده ی نا منظمی های زیر پوست خواهد بود.
به همین علت پوست مناسب برای جراحی حالتی بین نازک و ضخیم را دارد. همچنین انعطاف پذیری پوست نیز در گرفتن نتیجه مطلوب، موثر می باشد، به طوری که هر چه انعطاف پذیری پوست بیشتر باشد، چسبندگی آن به استخوان تراش خورده نیز بیشتر خواهد بود، در نتیجه تغییرات ایجاد شده کاملا قابل مشاهده خواهد بود. اما اگر پوست بینی ضعیف باشد، تورم و گردی نوک بینی بیشتر خواهد بود. البته باید ذکر کرد که فقط داشتن قوز از مشخصه بینی استخوانی نمی باشد.
ممکن است بینی دارای قوز و غضروف استخوانی باشد ولی به دلیل داشتن پوست بینی ضخیم، جزو بینی گوشتی حساب می شود و ممکن است نتیجه بینی مخصوصا در نوک بینی نسبت به بینی استخوانی مطلوب نباشد. جراح بینی باید علاوه بر داشتن آگاهی از علم پزشکی، از علم زیباشناسی و خلاقیت نیز برخوردار باشد تا بتواند بین بینی و اجزای صورت تناسبات لازم را به وجود آورد.
بهترین مدل بینی استخوانی بر اساس چه مواردی تعیین می شود؟
یکی از دغدغه های کسانی که تصمیم به انجام جراحی بینی می گیرند این است که بهترین مدل عمل بینی استخوانی برای آن ها کدام است و نگران هستند که با انجام جراحی بینی چهره شان جذابیت خود را نیز از دست دهد. اگر در هنگام انتخاب بهترین جراح بینی تمام دقت خود را صرف کرده و معیارهای درستی را برای انتخاب او مد نظر قرار دهید نگرانی در این مورد کاملا بی مورد است. بهترین فرم بینی با توجه به موارد زیر در نظر گرفته می شود:
- سلیقه ی بیمار: ابتدا جراح برای آشنایی با سلیقه ی بیمار و مطلع شدن از خواسته های فرد، یک جلسه ی مشاوره تعیین می کند. این جلسه بسیار مهم است و بیمار در این جلسه باید به طور صادقانه تمامی خواسته های خود را از انجام جراحی بینی مشخص کند. جراح بینی استخوانی با صبر و حوصله به صحبت های بیمار گوش بدهد و اگر توقعات او از انجام جراحی معقول باشد، آن ها را پذیرفته در غیر این صورت، اگر خواسته های بیمار غیر معقول باشد، جراح باید سعی کند بیمار را متقاعد نماید و اگر بیمار متقاعد نشد از انجام جراحی بینی برای او خودداری کند. بعضی از بیماران بنا به هر دلیلی دوست دارند نتیجه جراحی بینی استخوانی در صورت شان مشخص باشد به همین دلیل بینی فانتزی برای این نوع افراد مناسب تر است و بعضی دیگر تمایلی به مشخص بودن نتیجه جراحی بینی در صورت خود ندارند و می خواهند ظاهر طبیعی صورت و بینی شان حفظ شود. همچنین بینی طبیعی برای این افراد مناسب است.
- تناسب بینی با اجزای صورت: هیچ کدام از اعضای صورت به تنهایی نمی توانند زیبایی بیشتری برای صورت به وجود بیاورند و در صورتی سلیقه بیمار باعث زیبایی بیشتر چهره می شوند که نه تنها بی نقص بوده بلکه با اجزای دیگر صورت تناسب داشته باشند. جراح بینی استخوانی باید به این موضوع بسیار توجه کند و با آگاهی کاملی که از اصول ریاضی و زیبایی شناسی دارد مناسب ترین فرم بینی را برایتان انتخاب خواهد کرد، بهتر است در این مورد به جراح بینی خود اعتماد نمایید.
روش انجام جراحی بینی استخوانی
بینی های استخوانی به دلیل داشتن استخوان های قوی و غضروف زیادی که دارند، بیشترین تمرکز بر روی اقدامات جراحی، کاهش سایز و فرم دهی به استخوان و غضروف است. ابتدا جراح بینی استخوانی بخش هایی از استخوان و غضروف بینی را برش می دهد. سپس جراح با برش هایی داخلی یا خارجی پوست را از تنه اصلی بینی جدا می کند. این کار باعث می شود که به تمامی بخش های داخلی دسترسی داشته باشد و بتواند مقدار زیادی از استخوان و غضروف را بردارد. زمانی که استخوان و غضروف اضافی برداشت می شود، بینی فرم بهتری می گیرد و قوز روی بینی از بین می رود. در نتیجه بعد از این که اقدامات جراحی در نواحی داخلی بینی تمام شد، بخیه ها زده می شوند. روی بخیه ها پانسمان می شود و روند بهبودی بعد از جراحی شروع می شود.
چه کسانی کاندید مناسب برای انجام جراحی بینی استخوانی هستند؟
بهترین کاندید ها برای جراحی بینی استخوانی شامل:
- افرادی که دارای انحراف بینی هستند و عدم تقارن میان لوله های بینی هم زیبایی ظاهر را خراب می کند و همچنین باعث بروز مشکلات تنفسی در افراد شده است.
- افرادی که بینی شان دچار شکستگی شده است و استخوان بینی برآمدگی پیدا کرده است.
- افرادی که بینی شان قوز دارد و منحنی روی بینی تناسب چهره را بر هم زده است.
- افرادی که استخوان بینی شان بسیار بزرگ است و نمای ظاهری بینی متناسب و زیبا نیست.
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی شامل:
- قبل از جراحی در جلسه ی مشاوره حتما با جراح خود درباره ی انتظاراتتان صحبت کنید.
- اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید حتما باید به پزشک خود اطلاع دهید.
- قبل از جراحی پزشک آزمایشاتی را برای شما تجویز می کند که حتما باید انجام شوند و در آخر نتیجه آن ها را در اختیار پزشک قرار دهید.
- دو هفته قبل از جراحی از مصرف آسپرین و پروفن به شدت خودداری کنید. به دلیل اینکه باعث خون ریزی می شوند.
- روز عمل حتما باید ناشتا به کلینیک مراجعه کنید.
- خانم ها در روز عمل نباید هیچ آرایشی روی صورت داشته باشند. هچنین آقایان نیز باید ریش و سبیل خود را کوتاه کنند.
- در روز عمل حتما یک نفر به عنوان همراه کنار شما باشد. همچنین نیم ساعت قبل از جراحی در کلینیک حضور داشته باشید
اقدامات بعد از جراحی بینی استخوانی
اقدامات بعد از جراحی بینی شامل:
- آبمیوه های تازه مثل آب کرفس و آب آناناس می تواند باعث کاهش کبودی دور چشم و اطراف بینی شود
- استفاده از کمپرس های یخ روی کبودی های اطراف بینی با هدف این که کبودی ها در کوتاه ترین زمان از بین بروند
- استفاده از غذاهایی که آبکی هستند؛ غذاهای آبکی مثل سوپ ها و آش ها کمک می کنند که نیازی به تحرک عضلات صورت و اطراف بینی نباشد، به دلیل اینکه روند جویدن و بلع این غذاها سخت نیست. همین موضوع باعث می شود که محل زخم ها و بخیه ها زودتر بهبود پیدا کنند.
- نحوه خوابیدن بعد از جراحی بینی به گونه ای است که بایددو بالش را روی هم قرار دهید و سعی کنید که سر از سطح بدن بالاتر باشد. این نحوه خوابیدن و استراحت احتمال خونریزی را کاهش می دهد.
- هرگز موقع مطالعه کتاب یا استفاده از گوشی همراه سر را به سمت جلو و پایین خم نکنید.
- انجام فعالیت های ورزشی و سنگین تا شش ماه ممنوع است. البته بعد از دو ماه می توانید فعالیت های سبک ورزشی را آغاز کنید. اما بهتر است که در این مدت در ورزش های گروهی که امکان برخورد با بازیکنان دیگر وجود دارد شرکت نکنید. بازی هایی مثل فوتبال، بسکتبال و …
- گوشی موبایل را زمانی که در حالت خوابیده هستید بالای صورت خود نگیرید چون احتمال دارد از دستتان رها شود و روی صورت سقوط کند. در این موارد احتمال خونریزی و ایجاد سایر مشکلات حتمی است.
بینی استخوانی بازگشت پذیر است؟
بسیاری از افراد تصور می کنند که بازگشت نتیجه جراحی بینی تنها مخصوص به بینی های گوشتی است، در حالی که بینی های استخوانی هم می توانند بعد از جراحی دچار بازگشت و تغییر حالت شوند و به عنوان مثال قوز روی آن ها دوباره نمایان شود. به همین دلیل باید از اقدامات بعد از جراحی بینی استخوانی غافل شد. بعد از جراحی باید از ضربه خوردن به بینی جلوگیری کنید. در دوره بهبودی، حتما چسب بینی را بزنید. برای مدت طولانی به پهلو نخوابید. با رعایت این نکات دوره نقاهت کوتاه تر و نتیجه ایده آل حاصل خواهد شد.
هزینه جراحی بینی استخوانی
هزینه ی جراحی بینی استخوانی در جلسه مشاوره و پس از انجام معاینات و بررسی نوع بینی توسط بهترین جراحی استخوانی انجام خواهد شد. هزینه جراحی بینی استخوانی به موارد زیر بستگی دارد:
- کلینیک یا بیمارستان محل انجام عمل بینی استخوانی
- دستمزد جراح بینی استخوانی
- میزان تغییراتی که باید بر روی بینی اعمال شوند
چگونه باید بهترین جراح بینی استخوانی را پیدا کنیم؟
یکی از مهم ترین اقدامات قبل از جراحی بینی، انتخاب جراح است. برای انتخاب یک جراح ماهر و با سابقه باید به نکات زیر توجه کنید:
- جست و جو در اینترنت و مشاهده کردن نمونه کار های جراحان بینی در سایت ها و اینستاگرام رسمی آن ها.
- مراجعه حضوری به مطب پزشکان و بررسی رضایت بیماران و ویژگی های خود جراح.
- ارزیابی کردن نظرات سایر بیماران و بررسی دقیق نمونه کارهای پزشک.
- تهیه کردن یک لیست از آدرس و شماره جراحان که نمونه کار های موفقی دارند.
- انتخاب بهترین جراح بینی استخوانی با در نظر گرفتن ویژگی های او و تعیین وقت عمل.
ویژگی های بهترین جراح بینی استخوانی
ممکن است با یک جلسه نتوانید به طور دقیق متوجه ویژگی های جراح شوید. اما با معاینه و مشاهده سایر بیماران توسط پزشک تا حدودی مشخص خواهد شد. در هنگام مراجعه حضوری، حتماً ویژگی های زیر را در نظر بگیرید:
- تخصص و علم جراح
- مشاوره دادن کامل و با حوصله به بیمار
- اخلاق حرفه ای و ملاک قرار دادن سلامت بیمار
- متعهد بودن جراح
- داشتن نمونه کارهای منطقی و طبیعی
- مهارت، تجربه و دانش زیبایی در جراحی
- گوش کردن دقیق به صحبت های بیمار و انتظارات بیمار
- آگاهی دادن به بیمار و مشاوره صحیح به او در صورت انتخاب مدل غیرمنطقی
- اخلاق حرفه ای و ملاک قرار دادن سلامت بیمار پیش از هر چیز
- رضایت درصد زیادی از مراجعه کنندگان او
- ظرافت در کار جراح
- صبر و حوصله در پاسخ به مراجعه کنندگان
کلام آخر
با تشکر از همراهان گرامی که تا انتهای این مقاله همراهی کردید. امیدواریم از مطالبی که در این مقاله ذکر شد، اطلاعات کافی را به دست آورده باشید.