بینی استخوانی
اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم بینی استخوانی از 3 لایه اصلی تشکیل شده است.
- لایه اول : یک لایه عضلانی ظریف است که به قسمت زیرین خود متصل می باشد.
- لایه دوم : اسکلت استخوانی غضروفی بینی بوده است.
- لایه سوم : لایه پوشاننده از مخاط و پوست است که در قسمت داخلی بینی قرار دارد.
بر اساس نوع بافت و غضروف بینی، بینی به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی قابل تقسیم بندی می باشند و تفاوت آن ها در بافت و غضروف بینی می باشد که بینی های استخوانی دارای غضروف مقاوم و بینی های گوشتی دارای غضروف و استخوانی ضعیف هستند. رشد بیش از حد غضروف بینی در اثرعواملی نظیر وراثت و وارد آمدن ضربه به استخوان بینی رخ می دهد. بینی استخوانی در قسمت پل بینی، دارای حالت خمیدگی و برآمدگی است که با انجام جراحی بینی استخوانی برطرف می شود.
ویژگی بینی استخوانی
- از لحاظ فرم ظاهری دارای قوز می باشد.
- دارای پوستی نازک است و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می باشد.
- از بافت و غضروف مستحکم برخوردار می باشد.
درصد موفقیت عمل زیبایی بینی استخوانی
انجام جراحی بینی استخوانی به علت پوست نازک تر بینی استخوانی به مراتب از بینی گوشتی آسان تر است. البته باید در نظر داشت بینی هایی که از ترکیب استخوان و غضروف تشکیل شده اند کار جراح را سخت می کنند اما در کل می توان گفت جراحی زیبایی بینی استخوانی از نوع گوشتی آسان تر است و نتیجه مطلوب تری به همراه دارد. به طور دیگر می توان گفت هر قدر استخوان و غضروف های محکم بینی بیشتر باشد احتمال اینکه فرد به نتیجه دلخواه خود برسد بیشتر است اما نمی توان درصد دقیقی به بیمار برای موفقیت بینی استخوانی اعلام کرد.
نازک بودن پوست بینی
همانطور که ضخیم بودن پوست بینی می تواند عمل بینی را دچار مشکل کند بیش از حد نازک بودن پوست بینی نیز می تواند جراح را با مشکل رو به رو کند. نکته مثبت نازک بودن پوست بینی در عمل زیبایی بینی استخوانی تورم کمتر و به جا نماندن زخم جای برش بعد از عمل بینی است. اما نکته منفی نازک بودن پوست این است که کوچک ترین مشکل بعد از عمل بینی در پوست های نازک خود را نشان می دهند و آشکار هستند. بزرگ ترین چالش جراح برای متقاضیان با پوست نازک، جراحی بینی بدون عیب و نقص است زیرا هیچ نقصی زیر پوست نازک پنهان نمی ماند. به همین دلیل توصیه می شود جراحی را انتخاب کنید که در نمونه های کار او مشابه بینی خود را مشاهده کرده اید ، زیرا این جراح با چالش های هنگام عمل بینی شما آشنا است و می تواند شما را به نتیجه دلخواهتان برساند.
عمل زیبایی بینی استخوانی با لیزر
وقتی که حرف از عمل بینی با لیزر می شود، افراد عملی بدون خونریزی و درد را تصور می کنند و این یک ترفند برای بازاریابی در دنیای جراحی پلاستیک است. اما آیا می توان استخوان و غضروف های سفت بینی را با لیزر شکل داد؟ جواب به طور قاطعانه خیر است. از لیزر می توان برای اصلاح آکنه های بینی و یا ترمیم پوست آن بهره برد اما برای تغییر شکل بینی روش مناسبی نیست و اغلب پزشکان جراحی بر این عقیده هستند که عمل بینی با لیزر فقط جنبه بازاریابی و تبلیغاتی دارد و کمکی نخواهد کرد.
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی
در ادامه با اقدامات قبل و بعد از جراحی بینی آشنا می شویم:
برای اینکه جراحی بینی به ایمن ترین شکل ممکن انجام شده، در حین آن مشکلی بروز نکرده و نتایج به دست آمده از آن موفقیت آمیز باشد لازم است تا فرد برخی نکاتی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم را رعایت کرده و انجام دهد.
- انتخاب بهترین جراح بینی : مقدار تجربه و مهارت جراح بینی یکی از فاکتور های مهم در به دست آمدن بهترین نتایج از جراحی بینی می باشد. تقاضا کننده باید زمان و دقت کافی را در انتخاب جراح بینی شان صرف کرده و پزشکی را انتخاب کنند که سلامت آن ها را در اولویت قرار داده و با وجدان باشد.
- بازگو کردن انتظارات : برای اینکه نتیجه جراحی بینی مورد رضایت شما واقع شود می بایست نتیجه حاصل شده با توقعات شما در تناسب باشد، به همین دلیل باید خواسته ها و نگرانی های خود از جراحی بینی را به طور دقیق با جراح بینی تان مطرح نمایید. البته افراد باید این نکته را در نظر بگیرند که با توجه به شدنی و نشدنی ها و محدودیت هایی که در جراحی بینی وجود دارد اعمال تمام خواسته های آن ها امکان پذیر نیست و باید از جراحی بینی استخوانی توقعات منطقی داشته باشند.
- انجام آزمایشات : برای اینکه جراحی بینی ایمن باشد لازم است تا جراح بینی از وضعیت سلامت بیمار به طور کامل آگاه باشد، به همین منظور از بیمار درباره بیماری هایی که در گذشته به آن ها ابتلا داشته یا در حال حاضر مبتلا می باشد، حساسیت های دارویی و غذایی و همچنین مصرف داروهای خاص سوال کرده و آزمایش هایی را برای او تجویز می کند که پاسخ صادقانه به سوال ها و انجام آزمایشات ضروری می باشد.
- قطع مصرف دخانیات و داروهای خاص : بیمار باید به مدت ۲ هفته پیش از جراحی بینی استخوانی، مصرف داروهایی که با کاهش غلظت خون منجر به خونریزی در حین عمل می شوند، مکمل های گیاهی، دخانیات و نوشیدنی های حاوی الکل را قطع نمایند.
- انجام عکسبرداری ها : بهترین جراحان بینی به دنبال این هستند که بهترین فرم بینی را با توجه سلیقه بیمار و تناسبات صورت او انتخاب نمایند و این کار را با تهیه عکس از زوایای مختلف بینی و صورت و بررسی آن ها انجام می دهند، بنابراین لازم است تا عکسبرداری های تجویز شده را انجام داده و نزد پزشک خود ببرید.
- خوردن شام سبک : برای جلوگیری از برگشتن مواد داخل معده به درون بینی و دهان در حین عمل بینی استخوانی ، بهتر است که افراد به مدت ۸ ساعت پیش از این جراحی زیبایی چیزی میل نکرده و شب قبل از جراحی بینی شامی بسیار سبک میل کنند.
- استحمام : بعد از جراحی بینی و به منظور حفاظت از ساختار جدید بینی بر روی آن چسب یا اسپلینت قرار می گیرد که افراد باید به مدت ۱ هفته از آن در برابر خیس شدن و جابجایی محافظت کنند به همین منظور افراد باید شب قبل از جراحی بینی استخوانی دوش بگیرند که تا چند روز نیازی به استحمام کردن نداشته باشند.
کلام آخر
ممنون از شما که تا پایان مقاله ما را همراهی کردید. انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و در صورت داشتن هر گونه سوال با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.