در این مقاله قصد داریم در ارتباط با عمل بینی استخوانی صحبت کنیم. افرادی که قصد انجام جراحی زیبایی بینی دارند معمولا سوال های زیادی ذهنشان را درگیر می کند. یکی از سوال هایی که ذهن متقاضیان را درگیر می کند شناخت نوع بینیشان است. در ادامه قصد داریم از تمام جوانب عمل زیبایی بینی استخوانی را بررسی کنیم. عمل بینی استخوانی امکان دارد به دلیل زیبایی به عنوان مثال اصلاح قوز یا سوراخ های بینی بزرگ و یا به دلایل درمانی مانند پولیپ انجام شود. عمل جراحی بینی برای اصلاح شکل این نوع بینی عوارض کمتری نسبت به بینی گوشتی داشته و نتایج بهتری را به همراه دارد. نوع غضروف این نوع بینی اجازه دستکاری راحت تری را در روند رینوپلاستی به جراح بینی می دهد. مشخصه اصلی این نوع بینی پوست نازک آن است. ضخامت پوست بینی در روند جراحی بینی حائز اهمیت است.

مشخصه های بینی استخوانی

بینی های استخوانی ضخامت پوست کمتری نسبت به بینی های گوشتی دارند. پوست بینی گوشتی چرب است و دارای چربی و اندازه بزرگ تری است. بینی گوشتی نوک پهنی دارد در حالی که بینی استخوانی نوک جمع تری دارد و حالت افتادگی در هر دو نوع بینی می تواند مشاهده شود. بنابراین نمی توان با وجود یا عدم وجود افتادگی به نوع بینی پی برد. بینی های استخوانی ضخامت پوست نازکی دارند و انعطاف پذیری بینی بهتر است. همچنین به دلیل ماهیت بینی، جزئیات بینی مانند غضروف و تیغه بینی کاملاً مشخص هستند. همچنین اغلب بینی های استخوانی روی ناحیه پل بینی، استخوان برآمده ای دارند که قوز نامیده می شود. البته قوز در بینی های گوشتی هم دیده می شود ولی به مراتب کمتر و کوچک تر است. بینی های استخوانی استحکام بیشتر و غضروف های قوی تری دارند. جراحی بینی گوشتی با تکنیک کاملاً متفاوتی انجام می گیرد.

مشخصه های بینی استخوانی

ویژگی بینی استخوانی

تقاضا کننده هایی که دارای برآمدگی بر روی بینی های خود با پوست نازک باشند را بینی استخوانی می گویند و به طور معمول این برآمدگی ها و قوز بینی بر اثر مسائل ژنتیکی و ارثی ظاهر می گردند. در بینی های استخوانی رشد بیش از اندازه برآمدگی ها و قوز بر روی قسمت پل بینی می باشد که این برآمدگی ها و قوز در بینی های استخوانی باعث شده است که ظاهر شخص حالت نامتعارف و ناهمگون ظاهر شود و چهره شخص از حالت ایده آل خارج گشته که با انجام جراحی زیبایی بینی می توان به رفع این مشکل پرداخته و شخص بعد از انجام جراحی علاوه بر زیبایی و تناسبی که در چهره خود بدست می آورد به اعتماد به نفس قابل توجهی می رسد. به صورت معمول وجود بینی های استخوانی و قوزی که بر روی بینی است بر اثر عاملی مانند وراثت می باشد، همچنین امکان دارد ایجاد این برآمدگی یا قوزها بر اثر عامل هایی اعمم از آسیب های که به بینی وارد می شود یا شکستگی بینی بوجود آمده باشد. در یکسری موارد احتمال دارد این صدمات در دوران کودکی وارد شده باشد و در دوران نوجوانی که جهش رشد بینی در این دوران رخ می دهد خود را نشان داده و ظاهر گردد.

بررسی بینی استخوانی

به صورت کلی اگر بخواهیم بگوییم باید بگویم که افراد جامعه به دو دسته استخوانی و گوشتی تقسیم می شوند. بینی هایی که غضروف و استخوان محکمی داشته باشند در دسته بینی استخوانی معمولا یک برآمدگی یا غوز روی بینی وجود دارد. همچنین در این بینی ها معمولا پوست بینی نازک تر از بینی های گوشتی است. برخی بینی ها از ترکیب استخوان و غضروف تشکیل شده است که به آن ها بینی نیمه استخوانی یا غضروفی نیز گفته می شود.

علل غوز و برآمدگی روی بینی

برآمدگی های روی بینی استخوانی می تواند به علل مختلفی به وجود بیاید که این علل در ادامه آمده است:

عوامل ارثی: به صورت ژنتیکی و مادرزادی امکان دارد بینی استخوانی و غضروفی به ارث برسد. در این موارد با رسیدن به سن بلوغ بزرگی بینی نمایان می شود.

عوامل محیطی: بینی امکان دارد به دلایل مختلف و بر اثر ضربه دچار مشکل شود. حادثه هایی مانند تصادف، ضربه در ورزش می تواند منجر به شکستگی بینی شود که در این موارد معمولا همراه با شکستگی، مشکلات تنفسی نیز برای فرد به وجود می آید.

نتیجه جراحی بینی استخوانی

به صورت معمول ظاهر بینی استخوانی دارای قوز ور ارتفاع بیش از اندازه می باشد به همین علت جراح بینی سعی در کاهش ارتفاع بینی و رفع قوز بینی دارد. به علت اینکه بینی استخوانی غضروف بیشتری دارد و دارای پوست نازکی است برای فرم دهی بینی بسیار مناسب است و هیچ محدودیتی در فرم دهی ندارد. مهم ترین مزیت جراحی بینی استخوانی کوتاه بودن دوره نقاهت آن است. به علت ضخامت کم بینی، تورم بینی خیلی سریع از بین می رود و نتیجه نهایی سریع از بین می رود و نتیجه نهایی سریع تر از نتیجه جراحی بینی گوشتی قابل مشاهده است.

هزینه جراحی زیبایی بینی استخوانی

هزینه جراحی زیبایی بینی استخوانی ارتباط مستقیم با دستمزد جراح بینی دارد ولی دستمزد جراح بینی تنها هزینه جراحی بینی نیست و فردی که اقدام به جراحی بینی می کند باید هزینه های بیمارستان،داروها و غیره را در نظر بگیرد. دستمزد جراح بینی بیشتری بخش از هزینه را تشکیل می دهد و هزینه های جانبی دیگر بخشی اندکی از هزینه هستند. پیش از جلسه معاینه هزینه دقیق به بیماران گفته نمی شود زیرا نوع بینی و مشکلی که باید برطرف شود در تعیین هزینه تاثیرگذار است.

هزینه جراحی زیبایی بینی استخوانیعوارض جراحی بینی استخوانی

مهم ترین عوامل در عوارض و فرم بینی پس از جراحی بینی، مهارت جراح بینی است. به علت اینکه بعد از جراحی بینی یا راینوپلاستی از فرم بینی رضایت کامل داشته باشید و دچار عوارضی چون خونریزی یا مشکلات تنفسی نشوید باید جراح بینی ماهر و خوبی را انتخاب کنید. همینطور برای تعیین هزینه جراحی بینی استخوانی نیز بهترین راه مراجعه به جراح بینی است. زیرا برخی از جراحان بینی نوع بینی را نیز در هزینه دخیل می دانند ولی برخی دیگر هزینه ثابتی برای انجام جراحی بینی دارند. برخی عوارض کوتاه مدت بعد از عمل زیبایی بینی استخوانی ممکن است رخ دهد که جای نگرانی ندارد و گذرا است:

  • درد بعد از عمل: به دلیل تراشیده شدن استخوان و غضروف ها در عمل بینی بعد از عمل شما در نواحی مورد نظر دردی را احساس خواهید کرد. این درد کاملا گذراست و با مصرف مسکن هایی که پزشک برای شما تجویز می کند قابل کنترل است.
  • ورم: یکی از رایج ترین عوارض جانبی رینوپلاستی ورم در اطراف چشم و بینی است. تورم در روزهای پس از جراحی بیشتر قابل ملاحظه است، اما بعد از حدود دو هفته کاهش می یابد. با این وجود مهم است که توجه داشته باشیم که بعضی از تورم های جزئی ممکن است تا شش ماه بعد از عمل جراحی بینی ادامه داشته باشد. نتایج نهایی رینوپلاستی یا جراحی بینی معمولا بعد از یک سال دیده می شود.
  • کبودی: کبودی یکی دیگر از عوارض جانبی است که اغلب با عمل بینی استخوانی همراه است. میزان کبودی که به دنبال جراحی است بستگی به حساسیت بیمار و میزان عمل جراحی دارد. این کبودی معمولا در ناحیه اطراف چشم قرار دارد و می تواند تا ۱۰ روز طول بکشد. در حالی که کبودی نشانه ای از عوارض جدی تر نیست، شما باید وضعیت خود را در روزهای بعد از جراحی نظارت کنید. اگر چیزی غیر طبیعی به نظر می رسد، پزشک می تواند به شما در مورد اینکه آیا در کنار استراحت اقدامات دیگری برای بهبودی لازم است یا خیر کمک کند.
  • برگشت برآمدگی بینی بعد از عمل: در موارد نادر ممکن است برجستگی و غوز بینی بعد از عمل باقی بماند که با ترمیم جزیی قابل حل است. مراقبت درست بعد از عمل بینی و وارد نشدن ضربه به آن می تواند این احتمال را به حداقل برساند.

روش های انجام عمل زیبایی بینی استخوانی

با توجه به نوع بینی عمل زیبایی بینی استخوانی به دو شکل بسته و باز انجام می شود.

عمل بینی به روش باز: عمل بینی به روش باز برای ایجاد تغییرات اساسی در ظاهر بینی مورد استفاده قرار می گیرد. در طول این جراحی، جراح با برش تیغه و پره های بینی می تواند با جزییات بر روی آناتومی بینی کار کند. از فواید این روش می توان به تسلط کامل جراح به غضروف و ساختار بینی اشاره کرد که کنترل و دقت وی را دوچندان می کند.

عمل بینی به روش بسته: در عمل بینی بسته تیغه بینی برشی ندارد و برش ها در داخل بینی انجام می شود. در ادامه مانند روش باز استخوان از غضروف و استخوان جدا می شود تغییرات مدنظر اعمال می شود. از مزایای این روش می توان به عدم ایجاد زخم بر روی تیغه بینی، زمان کمتر جراحی، تورم کمتر و بهبودی سریع تر اشاره کرد. در نهایت جراح شما با توجه به نوع بینی تصمیم می گیرد که کدام روش برای انجام جراحی بینی شما مناسب است.

عوارض جراحی بینی استخوانیبینی استخوانی

اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم بینی استخوانی از 3 لایه اصلی تشکیل شده است.

  • لایه اول : یک لایه عضلانی ظریف است که به قسمت زیرین خود متصل می باشد.
  • لایه دوم : اسکلت استخوانی غضروفی بینی بوده است.
  • لایه سوم : لایه پوشاننده از مخاط و پوست است که در قسمت داخلی بینی قرار دارد.

بر اساس نوع بافت و غضروف بینی، بینی به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی قابل تقسیم بندی می باشند و تفاوت آن ها در بافت و غضروف بینی می باشد که بینی های استخوانی دارای غضروف مقاوم و بینی های گوشتی دارای غضروف و استخوانی ضعیف هستند. رشد بیش از حد غضروف بینی در اثرعواملی نظیر وراثت و وارد آمدن ضربه به استخوان بینی رخ می دهد. بینی استخوانی در قسمت پل بینی، دارای حالت خمیدگی و برآمدگی است که با انجام جراحی بینی استخوانی برطرف می شود.

ویژگی بینی استخوانی

  • از لحاظ فرم ظاهری دارای قوز می باشد.
  • دارای پوستی نازک است و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می باشد.
  • از بافت و غضروف مستحکم برخوردار می باشد.

درصد موفقیت عمل زیبایی بینی استخوانی

انجام جراحی بینی استخوانی به علت پوست نازک تر بینی استخوانی به مراتب از بینی گوشتی آسان تر است. البته باید در نظر داشت بینی هایی که از ترکیب استخوان و غضروف تشکیل شده اند کار جراح را سخت می کنند اما در کل می توان گفت جراحی زیبایی بینی استخوانی از نوع گوشتی آسان تر است و نتیجه مطلوب تری به همراه دارد. به طور دیگر می توان گفت هر قدر استخوان و غضروف های محکم بینی بیشتر باشد احتمال اینکه فرد به نتیجه دلخواه خود برسد بیشتر است اما نمی توان درصد دقیقی به بیمار برای موفقیت بینی استخوانی اعلام کرد.

نازک بودن پوست بینی

همانطور که ضخیم بودن پوست بینی می تواند عمل بینی را دچار مشکل کند بیش از حد نازک بودن پوست بینی نیز می تواند جراح را با مشکل رو به رو کند. نکته مثبت نازک بودن پوست بینی در عمل زیبایی بینی استخوانی تورم کمتر و به جا نماندن زخم جای برش بعد از عمل بینی است. اما نکته منفی نازک بودن پوست این است که کوچک ترین مشکل بعد از عمل بینی در پوست های نازک خود را نشان می دهند و آشکار هستند. بزرگ ترین چالش جراح برای متقاضیان با پوست نازک، جراحی بینی بدون عیب و نقص است زیرا هیچ نقصی زیر پوست نازک پنهان نمی ماند. به همین دلیل توصیه می شود جراحی را انتخاب کنید که در نمونه های کار او مشابه بینی خود را مشاهده کرده اید ، زیرا این جراح با چالش های هنگام عمل بینی شما آشنا است و می تواند شما را به نتیجه دلخواهتان برساند.

بینی استخوانی

عمل زیبایی بینی استخوانی با لیزر

وقتی که حرف از عمل بینی با لیزر می شود، افراد عملی بدون خونریزی و درد را تصور می کنند و این یک ترفند برای بازاریابی در دنیای جراحی پلاستیک است. اما آیا می توان استخوان و غضروف های سفت بینی را با لیزر شکل داد؟ جواب به طور قاطعانه خیر است. از لیزر می توان برای اصلاح آکنه های بینی و یا ترمیم پوست آن بهره برد اما برای تغییر شکل بینی روش مناسبی نیست و اغلب پزشکان جراحی بر این عقیده هستند که عمل بینی با لیزر فقط جنبه بازاریابی و تبلیغاتی دارد و کمکی نخواهد کرد.

اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی

در ادامه با اقدامات قبل و بعد از جراحی بینی آشنا می شویم:

برای اینکه جراحی بینی به ایمن ترین شکل ممکن انجام شده، در حین آن مشکلی بروز نکرده و نتایج به دست آمده از آن موفقیت آمیز باشد لازم است تا فرد برخی نکاتی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم را رعایت کرده و انجام دهد.

  • انتخاب بهترین جراح بینی : مقدار تجربه و مهارت جراح بینی یکی از فاکتور های مهم در به دست آمدن بهترین نتایج از جراحی بینی می باشد. تقاضا کننده باید زمان و دقت کافی را در انتخاب جراح بینی شان صرف کرده و پزشکی را انتخاب کنند که سلامت آن ها را در اولویت قرار داده و با وجدان باشد.
  • بازگو کردن انتظارات : برای اینکه نتیجه جراحی بینی مورد رضایت شما واقع شود می بایست نتیجه حاصل شده با توقعات شما در تناسب باشد، به همین دلیل باید خواسته ها و نگرانی های خود از جراحی بینی را به طور دقیق با جراح بینی تان مطرح نمایید. البته افراد باید این نکته را در نظر بگیرند که با توجه به شدنی و نشدنی ها و محدودیت هایی که در جراحی بینی وجود دارد اعمال تمام خواسته های آن ها امکان پذیر نیست و باید از جراحی بینی استخوانی توقعات منطقی داشته باشند.
  • انجام آزمایشات : برای اینکه جراحی بینی ایمن باشد لازم است تا جراح بینی از وضعیت سلامت بیمار به طور کامل آگاه باشد، به همین منظور از بیمار درباره بیماری هایی که در گذشته به آن ها ابتلا داشته یا در حال حاضر مبتلا می باشد، حساسیت های دارویی و غذایی و همچنین مصرف داروهای خاص سوال کرده و آزمایش هایی را برای او تجویز می کند که پاسخ صادقانه به سوال ها و انجام آزمایشات ضروری می باشد.
  • قطع مصرف دخانیات و داروهای خاص : بیمار باید به مدت ۲ هفته پیش از جراحی بینی استخوانی، مصرف داروهایی که با کاهش غلظت خون منجر به خونریزی در حین عمل می شوند، مکمل های گیاهی، دخانیات و نوشیدنی های حاوی الکل را قطع نمایند.
  • انجام عکسبرداری ها : بهترین جراحان بینی به دنبال این هستند که بهترین فرم بینی را با توجه سلیقه بیمار و تناسبات صورت او انتخاب نمایند و این کار را با تهیه عکس از زوایای مختلف بینی و صورت و بررسی آن ها انجام می دهند، بنابراین لازم است تا عکسبرداری های تجویز شده را انجام داده و نزد پزشک خود ببرید.
  • خوردن شام سبک : برای جلوگیری از برگشتن مواد داخل معده به درون بینی و دهان در حین عمل بینی استخوانی ، بهتر است که افراد به مدت ۸ ساعت پیش از این جراحی زیبایی چیزی میل نکرده و شب قبل از جراحی بینی شامی بسیار سبک میل کنند.
  • استحمام : بعد از جراحی بینی و به منظور حفاظت از ساختار جدید بینی بر روی آن چسب یا اسپلینت قرار می گیرد که افراد باید به مدت ۱ هفته از آن در برابر خیس شدن و جابجایی محافظت کنند به همین منظور افراد باید شب قبل از جراحی بینی استخوانی دوش بگیرند که تا چند روز نیازی به استحمام کردن نداشته باشند.

اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی

کلام آخر

ممنون از شما که تا پایان مقاله ما را همراهی کردید. انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و در صورت داشتن هر گونه سوال با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
هزینه عمل بینی
نوشتهٔ بعدی
عمل زیبایی بینی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست