جراحی بینی استخوانی یک نوع جراحی می باشد که مشکلات بینی مانند: قوز، بلند بودن بینی، فرم بد استخوان بینی اصلاح می گردد. در اصطلاح به بینی استخوانی بینی عقابی یا بینی قوز دار می گویند. همچنین این نوع بینی دارای پوستی نازک است و همین ویژگی به ظرافت تراش استخوان بینی در حین عمل باعث می شود تا نتیجه ی بینی زیبا تر باشد.

 بینی استخوانی

به طور کلی بینی از سه لایه اصلی تشکیل شده است که شامل:

  • لایه اول : یک لایه عضلانی ظریف است که به قسمت زیرین خود متصل است.
  • لایه دوم : اسکلت استخوانی غضروفی بینی بوده است.
  • لایه سوم : لایه پوشاننده از مخاط و پوست است که در قسمت داخلی بینی قرار گرفته است.

بر اساس نوع بافت و غضروف بینی، بینی ها به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی قابل تقسیم بندی می شوند و تفاوت آن ها در بافت و غضروف بینی می باشد که بینی های استخوانی دارای غضروف مقاوم و بینی های گوشتی دارای غضروف و استخوانی ضعیف هستند. رشد بیش از حد غضروف بینی در اثر عواملی مانند: وراثت و وارد شدن ضربه به استخوان بینی رخ می دهد. بینی استخوانی در قسمت پل بینی، دارای حالت خمیدگی و برآمدگی است که با انجام جراحی بینی استخوانی برطرف می شود.

 بینی استخوانی

ویژگی های بینی استخوانی چیست؟

بینی افراد به دو نوع تقسیم می شود: بینی استخوانی و گوشتی. بینی استخوانی، حالت استخوانی دارد و استخوان و غضروف زیادی زیر پوست قرار گرفته است. استخوان این بینی بسیار محکم است و مقاومت زیادی دارد. این بینی ها قوز دارند و قوز آن ها از نیم رخ قابل مشاهده است. بینی های استخوانی بر خلاف بینی های گوشتی که پوستی ضخیم دارند، دارای پوستی نازک هستند. در واقع یکی از نکته هایی که بسیاری از جراحان بینی به آن توجه می کنند، این است که جراحی بینی استخوانی  نسبت به جراحی بینی گوشتی آسان تر است و همچنین نتیجه بهتری را برای افراد به همراه دارد. یکی از مهم ترین تفاوت های بین جراحی بینی استخوانی و گوشتی، روند عمل و نتیجه آن می باشد. جراحی بینی گوشتی باید توسط یک جراح بینی بسیار با تجربه انجام شود به دلیل این که غضروف بینی و عملکرد آن ضعیف تر است، به همین دلیل سخت تر خواهد بود.

جراحی بینی استخوانی چیست؟

این نکته دارای اهمیت است که جراحی زیبایی بینی فقط با ایجاد برش و انجام تغییرات استئوتومی برای رفع مشکلات بینی صورت می گیرد. به همین علت باید به افرادی که می خواهند جراحی بینی استخوانی طبیعی داشته باشند یا در مواردی می خواهند این تغییرات را بدون عمل انجام دهند. برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب، حفظ عملکرد تنفسی و به کاهش عوارض جراحی بینی استخوانی ، جراحی باید توسط بهترین جراح بینی استخوانی انجام بگیرد. در این جراحی مشکلاتی مانند: انحراف تیغه بینی ، کجی بینی ، پولیپ بینی ، شکستگی بینی و غیره را درمان و رفع می نماید.

اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی

  • اولین و مهم ترین قدم برای جراحی بینی استخوانی، انتخاب یک جراح خوب و با سابقه می باشد. در ابتدا باید برای مشاوره به مطب او بروید و از نزدیک نمونه کار های او را مشاهده کنید.
  • متقاضیان جراحی بینی استخوانی جهت داشتن جراحی مطمئن و رضایت بخش باید توصیه های جراح بینی در رابطه با جراحی بینی استخوانی که در جلسات قبل از جراحی بیان می کند را رعایت نمایند.
  • به مدت دو هفته از استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی خودداری شود.
  • به مدت دو هفته قبل از عمل مصرف داروهای مسکن مانند ایبوپروفن را ممنوع می باشد.
  • اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید یا از داروی خاصی استفاده می کنید، جراح بینی را مطلع نمایید.
  • شب قبل از جراحی بینی استخوانی استحمام نمایید.
  • برای این که معده هنگام جراحی بینی خالی باشد، شب شام سبکی میل کنید و حدود 6 الی 8 ساعت قبل از عمل کردن بینی ناشتا باشید.
  • در روز جراح بینی یک ساعت قبل از زمان تعیین شده ، یک تا دو نفر همراه در کلینیک یا بیمارستان همراه شما باشند.
  • قبل از جراحی بینی استخوانی ، آزمایش خون که توسط جراح بینی تجویز شده را انجام داده و مدارک پزشکی لازم از قبیل جواب آزمایشات را در روز جراحی بینی استخوانی همراه خود داشته باشد.

نحوه جراحی بینی استخوانی

نحوه ی جراحی بینی به این صورت است که پس از بیهوش شدن در اتاق عمل ، جراح با انتخاب یکی از روش های عمل باز یا بسته با حفظ عملکرد بینی ایرادات آن را رفع می کند. پس از اتمام عمل و بررسی کلی بینی بیمار به اتاق ریکاوری منتقل می شود.

اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی

اقدامات بعد از جراحی بینی استخوانی

  • داروهایی را که جراح بینی استخوانی تجویز می نماید به صورت مرتب استفاده کنید.
  • مراقب باشید گچ بینی خیس نشود، برای تمیز کردن صورتتان می توانید از دستمال نمناک استفاده کنید و ناحیه اطراف بینی را تمیز کنید
  • به مدت 24 ساعت پس از جراحي بيني استخواني برای کاهش کبودی ها از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • از رفتن به مکان های شلوغ که امکان برخورد ضربه به بینی وجود دارد خودداری نمایید.
  • برای کاهش تورم و کبودی پس از عمل بینی استخوانی می توانید آب کرفس بخورید.
  • حتما برای تعویض چسب بینی به مطب دکتر مراجعه کنید.
  • در صورتی که خواستید عطسه کنید دهان خود را باز نگه دارید.

نحوه چسب زدن به بینی استخوانی پس از جراحی چگونه است؟

برای به دست آوردن نتیجه بهتر پس از جراحی بینی استخوانی توصیه می شود با دقت اقدام به چسب زدن بینی کنید و در صورتی که خودتان نمی توانید چسب بزنید حتما به مطب جراح بینی مراجعه کنید تا او چسب بینی را برای شما بزند. نحوه چسب زدن بعد از جراحی بینی استخوانی به این صورت می باشد که یک نوار چسب 10 سانتی تهیه کنید ، به صورتی که وسط نوار روی قسمت پایین بینی باشد نوار را روی بینی قرار دهید سپس دو طرف چسب را به سمت بالا بکشید تا کناره های بینی را به صورت مستقیم در بر بگیرد. این حرکت را مجددا انجام دهید. در مرحله بعدی نوار چسب های کوتاه تری به اندازه حدودا 4 الی 5 سانت بردارید تا روی بینی را پوشش دهد.

به ترتیب 4 الی 5 نوار چسب را از نوک بینی به سمت بالا و روی تیغه بینی بچسبانید به گونه ای که همدیگر را پوشش دهند. قبلا اشاره نمودیم که در زمان چسب زدن فشار زیادی به بینی وارد نیاورید و تنها با کمی فشار چسب ها را روی بینی بچسبانید. برخی پزشکان توصیه می کنند جهت فرم گیری بهتر بینی ، با فشار زیادی چسب بینی را بچسبانید یا این که چسبی که در پایین بینی قرار می گیرد بینی را کاملا به سمت بالا بکشد که این درست نیست و در صورتی که  فشار زیادی به نوک بینی وارد شود و به سمت بالا کشیده شود در دراز مدت ، احتمال افتادگی نوک بینی، بیشتر خواهد شد.

انحراف بینی استخوانی چیست؟

اگر که سپتوم یا تیغه استخوانی میانی بینی كه در واقع تیغه بین دو سمت بینی می باشد  به صورت مستقیم در مرکز بینی قرار نگرفته باشد باعث بروز انحراف بینی می شود. در مواردی دیگر نیز بر اثر عوامل وراثتی و ژنتیکی یا بر اثر برخورد ضربه یا در نتیجه شکستگی بینی به خصوص در دوران جوانی و نوجوانی و باقی ماندن اثرات آن به همان شکل انحراف بینی رخ می دهد.

اقدامات بعد از جراحی بینی استخوانی

روند جراحی بینی استخوانی چگونه است؟

در روند جراحی بینی استخوانی حتما باید بینی برش خورده تا پزشک به نواحی استخوانی دسترسی کاملی داشته باشد.برش روی سطح پوست انجام شد پزشک به راحتی می تواند استخوان اضافی روی بینی را برداشته سپس کناره های بینی را به هم نزدیک کرده سپس بخیه بزند. بر اساس نوع بینی و نتیجه مورد انتظار از عمل، جراحی بینی به دو شکل باز و بسته انجام می شود:

  • جراحی بینی به روش باز: این روش برای مواقعی کاربرد دارد که فرد می خواهد تغییرات اساسی روی بینی ایجاد کند، در واقع جراح با برش روی تیغه و پره ها می تواند آناتومی بینی را به شکل کامل ببیند تا روی آن کار کند. این مدل جراحی یک ویژگی دارد و آن هم این است که جراح روی غضروف و ساختار بینی تسلط کامل خواهد داشت و همین موضوع باعث می شود تا دقت جراحی بالاتر رود.
  • جراحی بینی به روش بسته: در جراحی بینی بسته هیچ برشی روی بینی ایجاد نمی شود و تمامی برش ها از داخل ایجاد شده و همانند روش قبل، غضروف و استخوان بینی جدا می شوند. از ویژگی این مدل جراحی ایجاد نشدن هیچ نوع برشی روی تیغه بینی است. همین ویژگی منجر شده تا بینی تورم کمی بعد از عمل داشته باشد و در نهایت روند بهبودی نیز تسریع می یابد.

بهترین مدل برای جراحی بینی استخوانی چیست؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که تقریبا تمامی افرادی که تصمیم دارند که جراحی بینی انجام دهند، این است که بهترین مدل جراحی بینی استخوانی کدام است.  بهترین مدل باید بر اساس شرایط فردی و نیز آناتومی صورت شما تعیین گردد. در واقع با توجه به شکل های مختلف صورت که گاهی افراد صورت های کشیده ای دارند گاهی صورت افراد گرد و چاق است باید با در نظر گرفتن حالت کلی صورت افراد بهترین مدل مشخص می شود. برای مثال مدل عروسکی (جراحی بینی فانتزی) ممکن است به صورت فردی بیاید و بهترین شکل ظاهری را ایجاد کند اما در فردی دیگری خیر.

این مدل عروسکی برای صورت دیگری ممکن است بسیار نامتناسب باشد. در مواردی نیز با توجه به شکل و آناتومی بینی نمی توانید نوعی از بینی را توقع داشته باشید. زیرا که شکل کلی بینی این امکان را فراهم نمی کند که پزشک نتیجه مورد انتظار شما را فراهم کند باید این مساله را نیز در نظر بگیرید. به طور کلی بهترین مدل بینی باید در جلسات مشاوره ای که با پزشک دارید مشخص شود.

علت قوز و بر آمدگی بینی چیست؟

  • عوامل ارثی: داشتن بینی استخوانی و غضروفی ممکن است ژنتیکی و مادرزادی باشد، که با رسیدن سن بلوغ، بزرگی بینی بیشتر خود را نشان می دهد.
  • عوامل محیطی: دلایل مختلفی مثل تصادف و ورزش می توانند باعث شکستگی بینی شوند. اگر چنین مشکلی پیش آمد، ممکن است برای فرد مشکلات تنفسی و ظاهری به همراه داشته باشد.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی

بینی کلا به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم می شود که هر دو از تفاوت هایی نسبت به هم برخوردار هستند. این تفاوت ها شامل:

  • غضروف: بینی های استخوانی نسبت به گوشتی از غضروفی مقاوم تر برخوردار است.
  • پوست: ضخامت پوست بینی استخوانی کم می باشد.

جراحی بینی یا رینوپلاستی چیست ؟عوارض جراحی بینی استخوانی

البته که هر نوع عمل جراحی از عوارضی برخوردار است، جراحی بینی یکی از کم عوارض ترین جراحی ها محسوب می شود. بعضی از مشکلاتی که در جراحی بینی ممکن است به وجود بیاید، واکنش به داروی بیهوشی، خونریزی، عفونت و تجمع خون زیر پوست می باشد. انتخاب یک جراح خوب و باتجربه می تواند این عوارض را به حداقل برساند. البته باید به این نکته اشاره کرد که مراقبت های قبل و بعد از جراحی به کاهش عوارض جراحی بینی کمک می کند که شامل:

  • کبودی بعد از رینوپلاستی: این عوارض بیشتر برای بینی های استخوانی اتفاق می افتد که به حساسیت بیمار و عمل بستگی دارد، کبودی ها بیشتر از ناحیه چشم می باشند و حداقل تا 10 روز زمان می برد که کامل از بین برود.
  • درد بعد از عمل: در جراحی بینی، استخوان و غضروف تراشیده می شود و به همین دلیل کاملا طبیعی است که بعد از عمل احساس درد داشته باشید. این مشکل با مصرف مسکن کاملا قابل کنترل است.
  • تورم: در روزهای ابتدایی، تورم (ناحیه چشم و بینی) بیشتر دیده می شود ولی بعد از گذشت مدت 2 هفته بعد از جراحی میزان این تورم کاهش می یابد، البته که یک سال طول می کشد تا نتیجه عمل کاملا مشخص شود.

کلام آخر

با سپاس از شما همراهان گرامی که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید. امیدواریم که مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد.

نوشتهٔ پیشین
پروتز بینی چیست ؟
نوشتهٔ بعدی
بهترین جراح بینی استخوانی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست