در این مقاله قصد داریم در ارتباط با عمل بینی صحبت کنیم. عمل بینی یا جراحی زیبایی بینی که به آن رینوپلاستی گفته می شود یکی از رایج ترین جراحی های پلاستیک و زیبایی است. در طول 20 سال گذشته عمل بینی توسط جراحان بینی با تکنیک حذف استخوان، غضروف و پوست اضافه در حین حفظ آناتومی بومی و تقویت غضروفی انجام می شود. عمل بینی در صورت هماهنگی و تناسب ایجاد می کند و همزمان با اصلاح ناهنجاری های ظاهری، عملکر بینی و تنفس فرد را نیز بهبود می بخشد. جراحی زیبایی بینی جراحی است که شکل بینی را تغییر می دهد. انگیزه جراحی زیبایی بینی امکان دارد می تواند در هر دو گزینه یعنی تغییر شکل بینی، بهبود تنفس یا حتی هر دو نقش داشته باشد.

رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی چیست؟

عمل زیبایی بینی در اصطلاح علمی رینوپلاستی یا راینوپلاستی نامیده می شود. جراح پلاستیک یا متخصص گوش و حلق و بینی با انجام تغییرات لازم روی ساختار بینی، به اصلاح فرم بینی و رفع مشکلات تنفسی می پردازند. این مشکلات اعمم از قوز بینی، کج بودن بینی، گوشتی بودن بینی و افتادگی یا پهن بودن نوک بینی با این راحی زیبایی قابل درمان است. ما اکثرا میدانیم که رایج ترین جراحی در کشورمان جراحی زیبایی بینی است. سالیان سال بسیاری از افراد برای انجام این جراحی زیبایی اقدام می کنند. جراحی بینی در تهران بیشتر از شهر های دیگر رایج است. تعداد زیادی از متقاضیان انجام این جراحی از دیگر شهرها به تهران سفر می کنند تا نزد بهترین جراح بینی تهران این عمل زیبایی را انجام دهند. حتی تعداد زیادی از مسافران به پایتخت جراحی بینی دنیا سفر می کنند تا زیبایی بینی خود را به دست بهترین متخصصان جراحی زیبایی کشور بسپارند.

رینوپلاستی یا عمل زیبایی بینی چیست؟

اهداف جراحی بینی

جراحی بینی این توان را دارد که برای تغییر شکل، اندازه و ظاهر کلی بینی به کار گرفته می شود. نمونه ایی از درخواست های اولیه که داوطلبین این جراحی از جراحان خود می پرسند:

  • استخوان بینی را باریک کنند.
  • سوراخ بینی را تنگ یا گشاد کنند.
  • بینی کج شان را صاف کنند.
  • نوک بینی را تغییر دهند.
  • زاویه بین بینی و لب بالا را تغییر دهد.

در اکثر مواقع، برش های مورد استفاده برای تغییر شکل می تواند در داخل بینی پنهان شود و یا اینکه به صورت غیر قابل تشخیص دز ظواهر بینی نمایان باشد. هدف کلی بهبود ظاهر و حفظ یک ظاهر طبیعی مطابق دیگر اجزای صورت است.

چه کسانی سراغ جراحی زیبایی بینی می روند؟

اکثر افرادی که تحت عمل جراحی تغییر شکل بینی قرار می گیرند، با ظاهر بینی شان مشکل دارند و مایل هستند نسبت به ابعاد صورت خود، بینی شان را اصلاح کنند. درصد کمتری از داوطلبان عمل زیبایی بینی بیمارانی هستند که ناراحتی های ساختاری داشته باشند و یا بینی شان آسیب دیده باشد. داوطلبان یا بیماران نرال برای جراحی بینی در سلامت عمومی قرار دارند. به عبارتی خطرات مربوط به جراحی را درک کرده و انتظارات واقع بینانه ایی از تیجه جراحی دارند.

تکنیک های عمل بینی

صرف نظر از اینکه پزشک چه نوع جراحی بینی را برای متقاضی این عمل را در نظر می گیرند، معمولا از یکی از دو تکنیک اصلی برای این کار استفاده می شود.

عمل بینی با تکنیک بسته: جراحی بینی به روش بسته به طور کلی روشی است که اولویت دارد. به این دلیل که تمام برش های جراحی در داخل بینی انجام می شود و زخم ها همه داخلی هستند. با این که تمامی برش ها پنهان هستند. جراح هنوز می توانند به نقاط زیادی از بینی دسرسی پیدا کند تا به طیف وسیعی از موارد زیبایی و ساختاری رسیدگی کند.

عمل بینی با تکنیک باز: جراحی بینی باز به جراح این امکان را می دهددسترسی بیشتری به غضروف و استخوان های بینی را می دهد، اما امکان دارد جای زخم کوچک بر روی بینی باقی بماند. در این روش با ایجاد یک برش در ناحیه غضروف و استخوان بین دو بینی، جراح می تواند پوست را از نوک بینی بلند کند و غضروف را بسیار دقیق شکل دهد. زمان بهبودی، جای برش یک زخم بسیار کوچک و تقریبا نادیده بر بینی می ماند.

هر دو روش باز و بسته جراحی بینی می تواند بسیار موثر باشد. پزشک روش مناسب برای هر بیمار را بر اساس فرم طبیعی بینی و اهداف جراحی تعیین خواهد کرد. اگر بیمار تمایل به تغییرات چشمگیر داشته باشد،  جراحی بینی باز می تواند بهتر عمل کند. این روش به پزشک اجازه می دهد تا قسمت های گسترده تری از بینی را تغییر فرم دهد. اگر بیمار بخواهد تیغه بینی را تغییر دهد، رینوپلاستی بسته می تواند به خوبی کار کند. با این حال، به دلیل اینکه انگیزه و هدف هر بیمار متفاوت است، قوانین سختگیرانه ای برای انتخاب روش مناسب وجود ندارد.

تکنیک های عمل بینی

چه کسانی نباید عمل زیبایی بینی انجام دهند؟

بسیاری از افراد پیش از عمل این پرسش را در ذهن دارند که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ همانطور که گفتیم رینوپلاستی عمل جراحی رایجی در ایران ات اما در برخی از این افراد این عمل امکان پذیر نیست و نباید انجام شود. ممنوعیت عمل بینی شاملافراد زیر می شود:

  • افراد مبتلا به چاقی شدید
  • خانم های زیر 16 سال و آقایان زیر 18 سال
  • خانم هایی که کمتر از 6 ماه از زایمان آن ها می گذرد
  • زنان باردار (عمل بینی برای زنان باردار ممنوع است)
  • افراد سیگاری که در طول روز تعداد زیادی سیگار می کشند
  • افراد مبتلا به بیماری های انعقاد خون (مانند مبتلایان به هموفیلی)
  • کسانی که عمل بینی اولیه آن ها کمتر از 1 سال پیش انجام شده است
  • افرادی که به دلیل روانی فرم بینی خود را نامناسب می بینند (اختلال بدریخت انگاری یا )
  • افرادی که به صورت حرفه ای یا غیرحرفه ای ورزش های سنگین و مبارزه ای مانند تکواندو، بوکس، کشتی و … انجام می دهند
  • افراد مبتلا به بیماری های خاص مانند سرطان یا دیابت (جراحی بینی برای افراد مبتلا به دیابتدر صورتی مجاز استکه دیابت کنترل شده داشته باشند)
  • علاوه بر این، باید گفت که خانم هایی که قصد بارداری بعد از عمل بینی دارند، باید حداقل 6 ماه بعد از جراحی بینی برای بارداری اقدام کنند.

انواع بینی کدام است؟

اگر تصمیم به انجام عمل کوچک کردن بینی گرفته باشید، قطعاً دو واژه بینی گوشتی و بینی استخوانی را شنیده اید. اما تفاوت این دو گونه بینی چیست؟ چطور می توان بینی گوشتی و استخوانی را تشخیص داد؟ یا بهتر بگوییم، انواع مدل بینی چیست؟ بینی ها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

  • بینی گوشتی
  • بینی استخوانی

در ادامه به بررسی ویژگی هر یک از این انواع بینی می پردازیم.

انواع بینی کدام است؟

جراحی بینی روی بینی استخوانی و گوشتی

تشخیص اینکه بینی شما استخوانی است یا گوشتی توسط پزشک جراح پلاستیک است. اما به طور کلی بینی هایی که دارای غضروف مجکم تری هستند، لایه های چربی در پوست بینی خیلی کم است، پره های کوچک و نازک دارند بینی های استخوانی هستند. در مقابل بینی هایی که دارای غضروف نرم و ضعیف هستند، نوک بینی پهن و افتاده دارند، غدد چربی بیشتری روی پوست بینی دارند بینی های گوشتی است. عمل بینی استخوانی آسان تر است و نتیجه جراحی بهتر خواهد بود. به دلیل داشتن غضروف محکم تر، به راحتی تراش می خورد و حالت می گیرد. این کار در بینی های گوشتی سخت تر خواهد بود. جراحی بینی در بینی های استخوانی به منظور برطرف شدن بینی، برداشتن قوز و برآمدگی بینی، رفع پلیپ و کوچک کردن سایز بینی انجام می شود. جراحی بینی در بینی های گوشتی کمی دشوارتر از بینی های استخوانی است. به دلیل نرم بودن غضروف تراشیدن سخت است .. پس برای بهتر دیده شدن نتیجه باید یک مرحله تقویت استحکام اسکلت بینی صورت گیرد. یکی از مراحلی که انجام دادن آن در جراحی بینی گوشتی باعث بهتر شدن نتیجه میشود برداشتن لایه چربی است. بینی های گوشتی غدد چربی بیشتری در زیر آن وجود دارد. برای دیدن نتیجه جراحی بینی در بینیهای گوشتی باید کمی صبوری کرد. ورم بعد از جراحی بینی در موارد استخوانی کمتر و کبودی بیشتر خواهد بود.

بهترین جراح بینی چه کسی است؟

تا به اینجا با انواع بینی آشنا شدیم. اکنون باید به دنبال پزشکی باشیم که بتواند هر یک از این نوع بینی ها را به شیوه ای صحیح و زیبا عمل کند. در واقع باید به دنبال بهترین جراح رینوپلاستی باشیم تا با مهارت خود به زیباسازی بینی بپردازد. اما ویژگی های این جراح چیست؟ در ادامه مطلب به بررسی آن می پردازیم. شاید این عنوان به نظر شما کلیشه ای باشد که در عمل پیدا کردن آن کار دشواری است. اما باید بگوییم که این بخش، مهم ترین بخش از تصمیم شما برای جراحی است. زمانی که تصمیم به جراحی بینی می گیرید، بیشترین تمرکز شما باید انتخاب یک متخصص بینی خوب باشد زیرا اگر این مرحله را به درستی انجام ندهید، چند سال بعد باید مجددا برای جراحی ترمیمی بینی خود اقدام کنید. قبل از انتخاب جراح حتماً به موارد زیر در ویژگی های پزشک دقت کنید:

  • داشتن اخلاق حرفه ای
  • داشتن صبر و حوصله در پاسخگویی به بیمار
  • داشتن مهارت و تجربه در کار جراحی بینی
  • داشتن تعداد زیادی نمونه کارهای موفق
  • تخصص کافی در علم جراحی بینی
  • داشتن علم زیبایی شناسی برای انتخاب مدل مناسب برای فرد
  • راهنمایی کامل بیمار قبل و بعد از جراحی
  • مهارت در جراحی انواع بینی

بهترین جراح بینی چه کسی است؟

پولیپ بینی چیست؟

پولیپ بینی به توده هایی نرم گفته می شود که در مسیر های سینوس بینی حضور دارند. و در صورت بزرگ شدن بیش از حد و التهاب می توانند باعث ایجاد عفونت و اختلال در بویایی یا تنفس فرد شوند. پولیپ بینی به طور طبیعی باعث ایجاد مشکل نمی شود. بلکه بزرگ شدن آن ها باعث می شود در بویایی فرد اختلال ایجاد شود و عفونت ایجاد کند. همچنین عطسه، انسداد بینی و آبریزش بینی از دیگر علائم پولیپ بینی است. این اختلال نیز مانند انحراف تیغه بینی با یک جراحی ساده قابل درمان است. در کلینیک دکتر تهران بیوتی، این امکان وجود دارد که جراحی انحراف تیغه بینی و پولیپ بینی همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام شود. بنابراین اگر یکی از این مشکلات را دارید نگران نباشید زیرا همچنان امکان انجام عمل بینی برای شما فراهم است.

عوارض بعد از جراحی بینی

عوارضی که جراحی بینی با خود به همراه دارد گاهی موقت است و بعد از دو هفته اثرات آن از بین می رود. بعضی از این عوارض تا مدت های طولانی از بین نمی رود و به صورت همیشگی همراه شما خواهد بود و شما را مجبور به جراحی بینی ترمیمی می کند. عوارض کوتاه مدت با مراقبت های بعد از جراحی بینی قابل مدیریت است.  بعد از جراحی بینی در ناحیه چشم و بینی کبودی ایجاد می شود. کبودی یکی از عوارض بسیار شایع در بین بیماران است که قرار دادن کمپرس سرد و گرم خیلی زود برطرف می شود. میزان کبودی در افراد متفاوت خواهد بود. کبودی در بینی های استخوانی بیشتر اتفاق می افتد. دردی که شما بعد از جراحی بینی احساس می کنید طبیعی است. این درد با مصرف قرص های مسکن کاملا قابل کنترل است. قسمت بیشتر ورم بعد از دو تا سه هفته از بین می رود. اما مقدار کمی ورم در ناحیه بینی باقی می ماند که تا شش ماه بعد از عمل زیبایی بینی فروکش می کند. برخی از عوارض ماندگار مانند کج شدن و انحراف بینی، اختلال در تنفس، اختلال در عصب ناحیه بینی و بی حس شدن آن قسمت، باقی ماندن جای بخیه و زخم روی بینی عوارضی است که می تواند تا مدت ها با شما بماند و در صورت اینکه شما را اذیت کند باید جراحی بینی ترمیمی انجام دهید.

عوارض بعد از جراحی بینی

کلام آخر

با تشکر از تمامی کسانی که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردند. انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و در صورت داشتن هر گونه سوال با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
جراحی بینی
نوشتهٔ بعدی
قیمت عمل بینی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست