در این مقاله قصد داریم شرایط جراحی بینی اقساطی را بررسی کنیم. جراحی زیبایی بینی یکی از محبوب ترین انواع جراحی می باشد. حساسیت این جراحی برای متقاضیان آن به حدی زیاد است که گاهی هفته ها و ماه ها برای یافتن یک جراح خوب و انجام اقدامات قبل از عمل وقت می گذارند. عمل جراحی بینی عمل حساسی بوده و هرگونه قصور و اشتباه حتی به میزان کم می تواند نتیجه عمل را تغییر داده و تاثیر بدی در چهره افراد بگذارد که باعث کاهش اعتماد به نفس آن ها می شود. برای همین باید در انتخاب جراح دقت نموده و از اعتبار کلینیک و مهارت جراح مورد نظر اطمینان حاصل نمود.

جراحی بینی یا همان رینوپلاستی مانند تمامی جراحی های دیگر نیازمند برخی مراقبت های قبل و بعد از عمل می باشد. همچنین عوارضی هرچند جزئی متوجه بیمار خواهد بود که البته طبیعی بوده و با انجام مراقبت هایی از بین خواهد رفت.

عمل جراحی بینی چیست؟

جراحی بینی اعمال تغییرات روی تیغه میانی یا سایر قسمت های بینی برای حاصل شدن نتایج مطلوب می باشد. این جراحی که نام علمی و تخصصی آن رینوپلاستی است، می تواند برای دو هدف درمانی و زیبایی باشد. در جراحی درمانی، مواردی مانند پولیپ، انحراف بیش از حد بینی که در تنفس و بویایی اختلال ایجاد می کند و سایر مشکلات از این دست رفع می شوند. رینوپلاستی درمانی تغییر زیادی در شکل بینی ایجاد نمی کند.  عمل جراحی زیبایی تنها در پی ایجاد تغییرات ظاهری بوده و بر سلامتی و عملکرد بینی تاثیر مثبت یا منفی ندارد. البته اگر در عمل جراحی زیبایی، در حذف بافتها و تغیر ظاهر آن ها زیاده روی شود، بعید نیست که در عملکرد بینی تاثیر منفی داشته و تنفس و بویایی را مختل نماید.

عمل جراحی بینی چیست؟

انواع بینی های مستعد جراحی

بینی هایی که ایرادات آنها شدید و محسوس نیست، عموما نیازی به جراحی زیبایی ندارند(مگر این که خود فرد دوست داشته باشد جراحی بینی را انجام دهد). اما بینی هایی که مشکلات آن ها شدید است، مثلا قوز شدید یا افتادگی شدید نوک بینی در آن ها وجود دارد نیاز به جراحی دارند. در مواردی باید جراحی درمانی و زیبایی به طور همزمان روی بینی انجام شود. یا ممکن است نیاز باشد بین دو جراحی فاصله زمانی قرار داده شود. تمامی این ها به نظر جراح و نوع بینی و مشکل آن بستگی دارد و نمی توان برای همه افراد کاندیدای جراحی بینی یک نسخه را پیچید. نوع بینی در طراحی پروسه درمان بسیار تعیین کننده و مهم است. انواع بینی بر اساس نوع پوست و استخوان و غضروف طبقه بندی شده و عبارتند از:

بینی گوشتی: بینی گوشتی یک اصطلاح عامیانه برای بینی هایی است که دارای غضروف و استخوان ضعیف، و پوست ضخیم و بافت چربی در زیر آن می باشند. فرم نوک بینی در این دسته معمولا گرد و پهن می باشد. بافتن پوست این بینی ها دارای منفذ و ضخامت پوست آن ها قابل لمس است. پوست بینی های گوشتی چرب است و معمولا گاهی ورم می کنند.  این نوع بینی ها در ایجاد تغییرات حاصل از عمل محدودیت هایی دارند. به خصوص که بافت پوستی ضخیم باعث افزایش سرعت بهبودی محل برش ها شده و حتی ممکن است جای بخیه تا حدودی باقی بماند. اما به هر حال، بینی گوشتی نیز می تواند مورد عمل جراحی قرار بگیرد.
جراحی بینی گوشتی: برای اینکه جراحی انواع بینی گوشتی مانند بینی های استخوانی دارای نتایج مطلوب و ماندگار باشد با گرافت گذاری و تقویت بافت و غضروف ضعیف انجام خواهد شد. تورم بعد از جراحی که یکی از عوارض شایع جراحی بینی است در بینی های گوشتی بیشتر از بینی های استخوانی می باشد. معمولا بینی های گوشتی پس از جراحی به بینی هایی با فرم بینی طبیعی در می آیند. فرم طبیعی در اثر جراحی بینی طبیعی ایجاد می شود. در گذشته پس از برداشتن بافت چربی اضافه و گذشت مدتی از عمل، بینی دچار فرورفتگی می شد. امروزه برای حل این مشکل پس از انجام حذفیات، بخشی از غضروف ناحیه سپتیک بینی برداشته می شود و در ناحیه مورد نظر به کار برده می شود تا تغییرات نا خواسته پس از عمل کاهش پیدا کند.

بینی استخوانی: به بینی هایی گفته می شود که بافت غضروفی و استخوانی زیاد داشته و در مقابل پوست آن نازک می باشد. به طوری که استخوان بینی از روی پوست قابل لمس باشد. فرم معمول و طبیعی ان ها داشتن قوز روی بینی می باشد. هرچند که این ساختار بهترین نتیجه را پس از عمل جراحی می دهد اما اگر پوست بیش از حد نازک باشد، فرورفتگی ها و برآمدگی هایی که از عوارض بعد از عمل است به خوبی آشکار خواهد بود و اگر کوچک ترین تغییری در این باره صورت بگیرد، از زیر پوست بینی مشخص خواهد بود.

جراحی بینی استخوانی: این نوع بینی ها از ان جا که بهترین ویژگی های لازم برای عمل جراحی را دارا هستند؛،در نتیجه بهترین نتیجه را نیز خواهند داشت. اما به دلیل وجود پوست نازک روی بینی، کوچک ترین تغییرات نیز قابل مشاهده خواهند بود و بنا بر این جراحی استخوانی می تواند جراحی سختی نیز باشد.

آیا به غیر از جراحی بینی راه های دیگری برای رفع ایرادات وجود دارد؟

پاسخ این سوال قطعا مثبت است. برخی از ایرادات بینی ها می تواند با روش هایی به غیر از جراحی بینی نیز انجام شود. اولین و شایع ترین جایگزین رینوپلاستی تزریق فیلر می باشد. تزریق فیلر و یا پیوند چربی می توانند برخی ایرادات را پوشانده و یا در نقاطی که نیاز می باشد، به بینی حجم بدهند. روش بعدی که برای حجم دادن یا رفع ایرادات به کار می رود استفاده از سیلیکون های جامد جراحی است. لازم به ذکر است که این سیلیکون ها مانند هر جسم خارجی دیگری که وارد بدن می شود می توانند باعث ایجاد عفونت شده یا بخاطر بیگانه تلقی شدن توسط بدن با واکنش های ایمنی بدن مواجه شوند که نتیجه آن حذف سیلیکون ها است. برای رفع این مشکل امروزه گرافت ها یا غضروف هایی را از بخش سپتوم بینی جدا میکنند و به ناحیه مورد نظر پیوند میزنند. در این روش چون غضروف از بدن خود فرد گرفته شده و طبیعی می باشد، دیگر مشکلاتی ماند عفونت یا پس زده شدن برای بیمار پیش نمی آید.

عوارض بعد از رینو پلاستی

رینوپلاستی اگر به طور طبیعی و استاندارد انجام شود عوارض خاصی نخواهد داشت. تنها مواردی که ممکن است برای بیمار پیش بیاید خونریزی  و کبودی و ورم می باشد. خونریزی در چند روز اول طبیعی بوده و کبودی و ورم نیز  به همین صورت است. زیرا کبودی و ورم حاصل مکانیسم طبیعی بدن برای ترمیم زخم ها بوده و به مرور زمان کمرنگ خواهد شد. هرچند که میتوان با کمپرس یخ این ورم و کبودی را کاهش داد اما بهتر است که اجازه دهیم بدن روندطبیعی خودش در درمان را طی کند. سرکوب کردن واکنش های دستگاه ایمنی می تواند به ضعیف شدن آن در مرور زمان منجر شود. خونریزی نیز به دلیل برش های جراحی ایجاد می شود که تا چند روز بعد از عمل متوقف خواهد شد. نکته مهم این است که چنان چه این عوارض به مدت طولانی وجود داشته باشد، قطعا نشانه وجود یک مشکل بوده و باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

عوارض بعد از رینو پلاستی

انواع روش های ایجاد برش در بینی چیست؟

اولین روشی که برای جراحی بینی به ذهن همه می رسد جراحی باز است که در آن با استفاده از یک برش در کلوملا یا همان پایه بینی، پوست متصل به بینی کنار رفته و جراح می تواند در هر نقطه از بینی تغییرات لازم را اعمال نماید. اما یک روش برش بسته هم وجود دارد که در آن تغییرات مستقیما ارز داخل سوراخ های بینی اعمال می شود و برش بیرونی ای وجود ندارد. مزایا و معایب این دو روش می تواند به عنوان معایب و مزایای روش دیگر به شمار رود. مثلا در روش باز جزئی ترین تغییرات نیز قابل اعمال است اما در روشت بسته محدودیت هایی وجود دارد. در مقابل خونریزی در روش بسته کمتر از روش باز است. و در ضمن این که کدام روش بهتر است کاملا بستگی به شرایط بیمار و نظر جراح دارد و آنچه که به عنوان مزایا و معایب این دو روش گفته می شود صرفا یک مقایسه برای درک بهتر چگونگی انجام این روش ها می باشد.

ویژگی های یک جراح خوب

برای این که فرد بتواند بهترین جراح رینوپلاستی مورد نظر را پیدا کند،لازم است یک سری ویژگی هارا مد نظر داشته باشد و بر اساس آن ها جراح خود را انتخاب کند.

هوش ریاضیاتی: از آنجایی که شکل دادن بینی اندکی  مهارت هندسی نیاز دارد جراح باید از مهارت ریاضیاتی کافی برای شکل دادن به بینی داشته باشد

نمونه کار ها: جراح باید نمونه کار های زیادی داشته باشد تا بتواند اعتماد فرد را جلب کند. همچنین نمونه کار های زیاد باعث می شود که فرد دست باز تری در انتخاب داشته باشد.

وجدان کاری: جراح باید تمامیت توان خود را برای بیمار ادا کند. در واقع اگر بدون توجه به شرایط دیگر بیمار سلامت وی را در نظر داشته باشد. و برای قبل و بعد از عمل جراحی بیمار وقت کافی صرف کند تا برای فرد دغدغه ای وجود نداشته باشد.

اعتبار و مهارت: مهارت جراح از نتایج عمل و رضایت مراجعان وی مشخص میشود. همچنین اگر جراح از رتبه های برتر برد تخصص باشد میتواند به معنی معتبر بودن جراح باشد.

ویژگی های یک جراح خوباقدامات قبل و بعد از عمل جراحی

اولین مورد در اقدامات قبل از عمل که باید رعایت شود تغییر رژیم غذایی است. البته رژیم غذای در دوره نقاهت پس از عمل نیز تاثیر دارد. به طور کلی باید از مصرف نمک و نوشیدنی های الکلی و گاز دار متوقف شود. و پس از عمل نیز تا مدتی از غذا های پوره شده و آبکی مثل سوپ و پوره سیب زمینی تغذیه نمود. مصرف سیگار و دخانیات هم باید از یک ماه قبل از عمل متوقف شود. سیگار کشیدن باعث اختلال در گردش خون می شود که این موضوع باعث ایجاد چند مشکل می شود. اولین مورد این که ممکن است در حین عمل بخاطر کاهش سطح اکسیژن خون مشکلاتی برای بیمار پیش بیاید. همچنین در دوران نقاهت اگر اکسیژن و مواد مغذی به میزان کافی در خون موجود نباشد کار ترمیم محل برش های جراحی به طور کامل انجام نمیشود و ممکن است جای بخیه باقی بماند که ظاهر خوشایندی ندارد.

چند نکته مهم در رابطه با عمل بینی

دلیل رایج بودن و محبوب بودن جراحی زیبایی بینی در دنیا، اهمیت فرم بینی در شکل ظاهری کلی بینی می باشد. بینی مرکزی ترین عنصر صورت است و زیبایی یا نا زیبایی آن در چهره افراد موثر است.

استفاده از برنامه هایی تحت عنوان شبیه ساز می تواند به فرد در انتخاب نوع فرم بینی دلخواه کمک کند. زیرا ممکن است بینی عروسکی فانتزی مطلوب وی باشد اما با اجزای صورت او متناسب نباشد.

همانگونه که قبلا نیز اشاره شد باید به خوبی از اعتبار و مهارت جراح اطمینان حاصل کرد. اما تنها مهارت جراح ملاک نیست و مرکز یا کلینیکی که خدمات زیبایی را ارائه میدهد نیز باید از اعتبار معقولی برخوردار باشد.

جراحی بینی اقساطی

هزینه جراحی بینی به موارد زیادی بستگی دارد. از جمله  نوع مشکل بینی یا عمل جراحی، شهرت جراح و مهارت وی و یا اعتبار کلینیک مورد نظر و سایر موارد از این دست.  هر یک از این عوامل می تواند هزینه عمل را بالا ببرد. با این وجود، جراحی بینی با پرداخت اقساطی هزینه آنها می تواند برای کسانی که توانایی پرداخت نقدی ندارند کمک کننده باشد.  از آنجا که هزینه های جراحی بینی برای برخی از افراد زیاد است، امروزه کلینیک ها و جراحان شرایطی را فراهم نموده اند که در آن متقاضیان جراحی بتوانند به صورت اقساطی هزینه جراحی خود را پرداخت نمایند.

جراحی بینی اقساطی 

کلام آخر

امروزه هزینه های عمل های جراحی به خصوص جراحی های پلاستیک و زیبایی بسیار زیاد می باشد. بنا بر این اقدام جراحی بینی اقساطی می تواند گزینه مناسبی برای کسانی باشد که توانایی پرداخت نقدی ندارند. البته توصیه می شود که در کنار یافت یک مرکز مناسب برای جراحی بینی اقساطی به کیفیت کار آن مرکز و جراح نیز اطمینان حاصل شود.

 

نوشتهٔ پیشین
مزایای جراحی بینی در تهران
نوشتهٔ بعدی
جراحی بینی

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست